Dakbedekking
Dakbedekkingsconstructies
Onder dakbedekking wordt verstaan alle materiaallagen boven de onderconstructie. De onderconstructie is het dakdeel dat is ontworpen om de belastingen die op het dak worden uitgeoefend over te dragen op de rest van de constructie zoals regen, sneeuw en wind. De onderconstructie ook wel dakbeschot genoemd kan uit verschillende soorten materialen bestaan, zoals
Beton | Betonnen kanaalplaten |
Cellenbeton dakplaten | Triplex dakplaten (underlayment,OSB) |
Spaanderplaat | Houten delen |
Houwolcement dakplaten | Stalen dakplaten |
Op die ondergrondconstructie komt dan hetzij een isolatielaag met dampremmende laag of sluitlaag of - indien het een koud dak betreft - direct de dakbedekking bestaande uit bijvoorbeeld bitumen, kunststof of dakpannen etc. Zeker bij een plat of vlak dak is dakbedekking heel belangrijk om het vocht buiten te houden.
4 soorten dakbedekkingsconstructies
Traditioneel warmdak : hierbij is de isolatie op de onderconstructie aangebracht en blijft de onderconstructie warm
Omgekeerd dak
Koud dak
Niet-ge soleerd dak
Vele soorten dakbedekkingen
Er zijn veel soorten dakbedekking in de handel. Elk merk heeft wel zijn eigen soort dakbedekking en bevestigingssysteem. Tegenwoordig bestaat dakbedekking vaak uit een combinatie van beschermende laag en isolatie en bevestigingsmogelijkheden zonder dat er dakballast noodzakelijk is. Het gaat te ver om in deze website alle mogelijke dakbedekkingsystemen en ge ntegreerde isolatiemogelijkheden te benoemen. Elke situatie vereist weer een andere oplossing.
Prijzen isoleren dak
In de regel verdient de investering in dakisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 5 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.