GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Hoe werkt het ?

Dak isolatie : rendabel én comfortverhogend

Wist u dat bij woningen die gebouwd zijn in de jaren zestig en zeventig er amper werd gekeken naar het isoleren van het dak en de zolderverdieping ? Wist u dat hierdoor maar liefst 25 tot 30 % van de warmte in de woning verloren gaat ? Naast dit kostbare warmteverlies ontstaat er ook 'trek' in de gehele woning (verplaatsing van warme lucht naar bovenliggende verdiepingen) waardoor het altijd tocht, de temperatuurverschillen in de woning groot zijn waardoor het uiteindelijk onbehaaglijk in de woning aanvoelt.

Het isoleren van het dak

Dakisolatie is heel effectief

Dakisolatie is heel effectief

Het dak beslaat de gehele oppervlakte van de woning en aangezien warme lucht opstijgt verliest de woning daardoor buitensporig veel energie indien een dak niet luchtdicht en ge soleerd is. Door het dichten van openingen alsmede het isoleren van de buitenkant of de binnenkant van het dak ontstaat er geen trek en wordt het warmteverlies enorm verminderd. Hierdoor zal de woning veel energiezuiniger worden en ook veel behaaglijker aan gaan voelen. Ook het isoleren van de zoldervloer heeft al veel effect en kan relatief eenvoudig zelf gedaan worden.

Hieronder vindt u meer informatie over het isoleren van allerhande daken.

Dak informatie

Wat zijn de functies van een dak, dakvormen, dakbedekking en effecten van ramen en dakkapellen

Dakisolatie is heel effectief

Isoleren hellende of schuine daken

Informatie over het isoleren van hellende ofwel schuine daken

Isoleren platte daken

Informatie over het isoleren van platte daken

Zelf uw dak isoleren ?

In bepaalde gevallen kunt u prima zélf uw dak isoleren. Lees hier meer.

Wat voor methode & materialen gebruiken ?

Elke situatie is anders en vereist weer een andere aanpak en een ander soort isolatiemateriaal. Over het algemeen genomen is het het beste om de zogenaamde 'warme dak'methode te gebruiken waarbij de buitenkant van het dak ge soleerd wordt zodat het dak zelf (houtwerk e.d.) ook beschermd blijft tegen vocht en koude. Bij de 'koude dak' methode wordt alleen de binnenkant van het dak ge soleerd en blijft het materiaal van het dak zelf blootgesteld aan koude en vocht. Belangrijk om op te letten bij de laatste methode is dat er geen 'koudebruggen' ontstaan: dat zijn onge soleerde elementen van het dak die als een soort 'brug' ervoor zorgen dat koude en vocht toch de woning binnendringen.

Om een goede beslissing te kunnen nemen is het belangrijk dat u voldoende informatie inwint bij diverse specialisten. Via deze website kunt u op eenvoudige wijze informatie, documentatie en vrijlbijvende offertes opvragen zodat u weet wat uw mogelijkheden zijn in uw specifieke geval.